Reklama

Největší švýcarská banka UBS přes potíže na trhu zvýšila čtvrtletní zisk

UBS banka, Curych, Švýcarsko
iStock
 ČTK

Zisk největší švýcarské banky UBS se ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšil o pět procent na 2,1 miliardy dolarů (přes 50 miliard korun). Zaostal však za očekáváním analytiků, kteří počítali s jeho nárůstem na 2,4 miliardy dolarů. Aktivity UBS v oblasti investičního bankovnictví a správy majetku se totiž potýkaly s obtížnými podmínkami na trzích. Vyplývá to z výsledkové zprávy banky.

Reklama

„Druhé čtvrtletí bylo jedním z nejobtížnějších období pro investory za posledních deset let," uvedl šéf UBS Ralph Hamers. Dodal, že podmínky ve druhé polovině roku „zůstávají nejisté".

HSBC

HSBC končí v Rusku. Za minutu dvanáct stihla prodat tamní aktivity Expobank

Britská banka HSBC prodá své aktivity v Rusku místní bance Expobank, která podniká i v České republice. Dohodu podepsala těsně předtím, než Moskva oznámila záměr takové transakce blokovat jako odvetu za sankce uvalené Západem na její bankovní domy. Největší britská banka to uvedla v e-mailu agentuře Reuters.

Přečíst článek

UBS dnes odstartovala zveřejňování čtvrtletních výsledků velkých evropských bank. Analytici budou pozorně sledovat, jak se na aktivitách a vyhlídkách bank projeví slabší ekonomika, vyšší úrokové sazby a válka na Ukrajině, uvedla agentura Reuters. Některé velké americké banky již vykázaly pokles čtvrtletních zisků, a to mimo jiné kvůli útlumu v investičním bankovnictví a zvyšování rezerv na úvěrové ztráty

Hospodářské výsledky banky UBS podpořil prodej realitního společného podniku v Japonsku, který znamenal jednorázový příjem v hodnotě přes 800 milionů dolarů. Příjmy divize investičního bankovnictví se nicméně meziročně propadly o 14 procent na 2,1 miliardy dolarů. Příjmy divize správy majetku klesly na 4,7 miliardy dolarů ze 4,8 miliardy před rokem.

Guvernér rakouské centrální banky Robert Holzmann

Vrcholný člen ECB: Eurozóna míří do recese. Bylo by lepší se jí vyhnout

Evropská centrální banka v uplynulém týdnu poprvé za dekádu zvýšia úrokové sazby. Důvodem byla rapidní inflace. Spekulace o recesi však navzdory aktuálním akcím ECB sílí.

Přečíst článek

Ve středu zveřejní hospodářské výsledky menší švýcarský konkurent Credit Suisse. Ten již dříve varoval, že za druhé čtvrtletí pravděpodobně vykáže ztrátu.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Švýcarská banka Credit Suisse

Nejistota pro ekonomiku Švýcarska. Záchrana Credit Suisse jí přinesla nová rizika

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme