Reklama

Golfový startup Tigera Woodse nalákal investorský „dream team” včetně Williamsové a Hamiltona

Serena Williamsová naznačila, že letos ukončí tenisovou kariéru
ČTK
Dušan Kütner
duk

Mistr světa Formule 1 Lewis Hamilton, tenisová legenda Serena Williamsová či zpěvák Justin Timberlake. To jsou mezi jinými noví investoři startupu golfových hvězd Tigera Woodse a Roryho McIlroye TMRW. Členové nového investičního „dream teamu” získali dohromady 40 cen Emmy, 10 cen Grammy a 21 zlatých olympijských medailí, uvedl server CNBC.

Reklama

Nový sportovní startup Tigera Woodse a Roryho McIlroye, který plánuje novou golfovou ligu, přitáhl investory zvučných jmen. TMRW (zkratka z anglického „tomorrow”, tedy „zítra“) Sports ve středu oznámilo novou skupinu investorů, která kromě výše zmíněných zahrnuje i basketbalovou hvězdu Stephena Curryho, fotbalisty Tonyho Roma a Joshe Allena a několik majitelů amerických profesionálních sportovních týmů, uvedl CNBC. Finanční podmínky investice ale nebyly zveřejněny.

Snaha přilákat nové fanoušky 

„Chtěli jsme získat skupinu lidí, kteří mají vizi toho, jak může technologie pomoci učinit sport přístupnějším a kulturně relevantním a přilákat nové a odlišné skupiny fanoušků – zejména mladší lidi,“ řekl CNBC generální ředitel a spoluzakladatel TMRW Sports Mike McCarley. „Hledali jsme investory, kteří by byli zapálení pro golf a kteří by měli rozmanité odborné znalosti a zázemí v médiích a showbyznysu”, dodal.

Serena Williamsová naznačila, že letos ukončí tenisovou kariéru

Serena Williamsová končí s tenisem. Bude z ní startupová investorka

Třiadvacetinásobná grandslamová vítězka v textu pro magazín Vogue naznačila, že letos ukončí kariéru, během které vydělala téměř 2,3 miliardy korun.

Přečíst článek

Majitelé profesionálních sportů, kteří získali podíl, zahrnují vlastníka týmu amerického fotbalu Atlanta Falcons Arthura Blanka, spolumajitele basketbalového týmu NBA Philadelphie 76ers Davida Blitzera, vlastníka klubu amerického fotbalu Minnesota Vikings Marka Wilfa a spolumajitele profesionálního baseballového klubu Boston Red Sox Johna Henryho a Toma Warnera.

Místo jedné ligy jsou najednou tři

Prvním projektem TMRW Sports je golfová liga TGL, na jejímž startu se začalo ve spolupráci s profesionální PGA Tour pracovat letos v létě. Projekt přichází v době, kdy se na poli profesionálního golfu objevila další nová „superliga" LIV Golf financovaná státním investičním fondem ze Saúdské Arábie.

TMRW Sports se snaží přilákat mladší sportovní fanoušky formátem, díky kterému je golfová liga kompatibilnější s hlavním vysílacím časem, podotkla CNBC. McCarley řekl, že TGL zatím nepodepsala žádnou mediální dohodu, ale v současné době jedná o vysílacích právech.

Crypto.com Arena je multifunkční aréna v americkém městě Los Angeles.

Kryptoburzy touží po pozornosti. Investují miliardy do sportovního sponzoringu, nalákaly i Ronalda

Pro fanoušky profesionálního sportu a sportovních přenosů jsou v posledních měsících naléhavé reklamní vzkazy na téma kryptoprůmyslu téměř nepřehlédnutelné. Jména burz a blockchainových společností jsou součástí týmových dresů, reklam na stadionech a vábí z televizních reklam o poločase. Mluví o nich prominentní hráči v čele s Cristianem Ronaldem, kteří se těší z lukrativních smluv. Jen za posledních 18 měsíců Crypto.com a spol. do sportovního sponzoringu investovaly 2,4 miliardy dolarů, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

TMRW Sports uvedla, že členové nové investiční skupiny získali dohromady 40 cen Emmy, 10 cen Grammy a 21 zlatých olympijských medailí a zúčastnili se 32 All-Star Games basketbalové NBA, 16 superfinále amerického fotbalu Pro Bowls a 26 tenisových Grand Slamů. „Tolik sportovců, bavičů a lidí, které potkávám ze všech oblastí života, sdílí nejen naši vášeň pro sport, ale také naši touhu vybudovat lepší budoucnost pro další generaci sportovních fanoušků,” řekl Woods v srpnu, když TMRW Sports byla spuštěna.

Řekl, že spolupracuje s Woodsem a McIlroyem na všem, od formátu akcí až po bodování v lize. Hledají také způsoby, jak by technologie mohla vylepšit hru, jako je například virtuální hřiště, které přenese hru do interiéru, odstraní obavy z povětrnostních podmínek a poskytne statistiky v reálném čase.

Woods a McIlroy jsou prvními dvěma golfisty, kteří se zavázali soutěžit v úvodní sezóně ligy, která by měla začít v lednu 2024. McCarley řekl, že nabírají další a brzy oznámí další hráče. Soutěž bude otevřena pouze pro golfisty PGA Tour.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Golfista Bart Bryant (ilustrační foto)

Golf po boomu v době slávy Tigera Woodse ztrácí na oblibě. Američané moc pracují a nemají čas

Přečíst článek
Americký dolar

Gangy ze Severní Makedonie okrádají důvěřivé Američany. V hlavní roli je Trump

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme