Reklama

Lídr esportu 100 Thieves získal další investory. Má cenu 460 milionů dolarů

Klání v esportu The International v Seattlu v roce 2014.
Jakob Wells / Creative Commons / CC BY 2.0
Dušan Kütner
duk

Jedna z největších firem pořádajících klání v esportu, provozující vlastní herní týmy i obchod s vlastní módní značkou 100 Thieves z Los Angeles získala v dalším investorském kole sumu ve výši 60 milionů dolarů. Hodnota firmy tak vystoupala na 460 milionů dolarů (asi 10,3 miliardy korun) a pojistila si místo v první světové lize videoher a esportu.

Reklama

Aktuální kolo přineslo peníze od investorů, jako jsou například Jim Breyer z Breyer Capital – podle Forbesu 389. nejbohatší Američan s majetkem 2,9 miliardy dolarů – nebo investiční společnost Artists Capital Management. V minulosti do společnosti investoval mimo jiné rapper Drake, hudební manažer Justina Biebera a dalších Scooter Braun nebo majitel vítěze prestižní basketbalové NBA z roku 2016 Cleveland Cavaliers Dan Gilbert. Všichni tři jsou dnes členy představenstva 100 Thieves.

Playstation 5 od společnosti Sony

Největší hit letošních Vánoc? Playstation 5, akorát jej neseženete

Herní konzole od společnosti Sony je vyprodaná na měsíce dopředu, a když se dostane do nabídky e-shopů, je během sekund pryč. Na sekundárním trhu je cena konzolí podle zjištění redakce Newstream až dvojnásobná proti běžným obchodům.

Přečíst článek

Společnost i přes boom esportu ale není zisková. 100 Thieves plánuje použít své nové prostředky k dalšímu rozvoji byznysu. Během pandemie více než ztrojnásobila počet zaměstnanců na více než sto a plánuje se více věnovat sociálním sítím, zejména TikToku. Chystá i akvizice – tou první byl v říjnu výrobce herních klávesnic Higround. 

100 Thieves založil bývalý profesionální hráč videoher a nejlepší hráč esportu v roce 2014 Matt Haag. „Hodnota 100 Thieves se za poslední dva roky ztrojnásobila, čímž využila trend v esportu, kdy se mnoho společností snažilo využít humbuk kolem něj. Zatímco počet lidí hrajících videohry ale neustále roste, hodnota týmů, které je hrají profesionálně, ne, protože pandemie omezila příjmy všech pořadatelů podniků s živými akcemi,“ podotkl server Bloomberg.

David Baszucki

Akcie herní společnosti Roblox vystřelily o třetinu za pouhou půlhodinu

Firma reportovala za třetí kvartál skvělé výsledky. Tržby vyrostly dvojnásobně, nahoru jde také počet předplatitelů a finanční odměny uživatelů. Od vstupu na burzu letos na jaře akcie Robloxu vyrostly o 60 procent.

Přečíst článek

Investoři jsou ale stále ochotni investovat peníze do videoher v širším měřítku. Firma 100 Thieves přitom těží z rozmanitosti svého podnikání. Asi dvě třetiny jejích příjmů plyne z oblečení a zábavy, jako jsou podcasty. A zatímco 100 Thieves vlastní týmy v ligách pro hry League of Legends, Valorant a Call of Duty, dva z jejích nejpopulárnějších hráčů a také spolumajitelé podniku – CouRageJD a Valkyrae – jsou známí spíše svými zábavnými videi na YouTube než svými herními dovednostmi.

Firma očekávala, že tržby se letos více než zdvojnásobí, konkrétní čísla však společnost zatím odmítla uvést. „Esport se velmi solidně rozrostl, ale hraní her v širším měřítku stouplo astronomicky,“ řekl prezident a provozní ředitel společnosti John Robinson. „Rok 2021 byl pro 100 Thieves rekordním,“ dodal.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

PS5

Herní byznys čeká rok plný akvizic. Rekordní nákup Microsoftu byl jen začátek

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme