Reklama

Musk zacouval. Omluvil se zaměstnanci, který se o svém vyhazovu dozvěděl z Twitteru

Twitter, který vlastní Elon Musk, se potýká s poklesem z příjmů z reklam. Chce proto tržby zvýšit prodejem uživatelských jmen.
Profimedia.cz
 ČTK

Majitel americké společnosti Twitter Elon Musk se omluvil bývalému zaměstnanci z Islandu, s kterým si na stejnojmenné platformě vyměnil sérii nepříjemných tweetů. Tweety se týkaly dotazu, který pracovník oddělení produktového designu Halli Thorleifsson vznesl ohledně toho, zda je ve firmě ještě zaměstnán, nebo ne. Následně se dozvěděl, že byl propuštěn, uvedla BBC.

Reklama

Thorleifsson koncem února zjistil, že se nemůže přihlásit ke svému pracovnímu účtu a na personálním oddělení Twitteru mu nejprve nedokázali jednoznačně odpovědět, zda byl propuštěn. Na Twitteru se proto zeptal přímo Muska jako svého nejvyššího šéfa.

„Jakou děláte práci?” zeptal se ho následně Musk. Jejich komunikaci, která připomínala pracovní pohovor v přímém přenosu, s úžasem sledovali další uživatelé Twitteru. Po této konverzaci dostal Thorleifsson e-mail, v němž mu potvrdili, že byl propuštěn.

V úterý Musk na konverzaci navázal a ve tweetu označil Thorleifssona za „nejhoršího”. Následně ale tweet smazal. O několik hodin později změnil názor a omluvil se. Podle BBC je možné, že nabídl Thorleifssonovi, aby se na své místo vrátil.

Elon Musk na Twitteru jednomu ze zaměstnanců potvrdil, že ho vyhodil.

Nejslabší, máte padáka. Jak se zaměstnanec Twitteru přímo od Muska dozvěděl o vyhazovu

Personální oddělení americké internetové společnosti Twitter nedokázalo svému zaměstnanci jednoznačně odpovědět na otázku, zda přišel o práci, nebo ne. Pracovník oddělení produktového designu Halli Thorleifsson se proto s dotazem přímo na Twitteru obrátil na majitele firmy Elona Muska.

Přečíst článek

„Chtěl bych se Hallimu omluvit za to, že jsem jeho situaci nepochopil správně. Opíral jsem se o informace, které mi byly sděleny a které byly nepravdivé, nebo v některých případech pravdivé, ale ne smysluplné,” napsal Musk. „Zvažuje, že by na Twitteru zůstal,” dodal.

Thorleifsson je původem z Islandu a v roce 2021 prodal Twitteru svou agenturu Ueno, která se věnuje kreativnímu designu. Kolik za ni dostal, ale nechce říct. Spekuluje se, že Twitter by mu po jeho odchodu z firmy musel vyplatit značnou částku.

Thorleifsson trpí svalovou dystrofií a na Islandu vedl kampaň za lepší přístup pro vozíčkáře. Když prodával svou firmu Twitteru, strukturoval transakci podle místních médií záměrně tak, aby islandské vládě zaplatil vysokou daň. Loni jej čtyři média na Islandu zvolila osobností roku.

Musk patří k nejbohatším lidem světa, v on-line žebříčku časopisu Forbes mu aktuálně patří druhá příčka s odhadovaným majetkem téměř za 185 miliard USD (4,1 bilionu korun). Musk je druhý i podle žebříčku agentury Bloomberg, která používá jinou metodiku výpočtu.

Elon Musk obvinil média z rasismu vůči bělochům

Zatímco americká média dala ban Scottu Adamsovi, autorovi komiksu Dilbert, za jeho rasistické výroky mířené proti černochům, Elon Musk vystoupil na jeho podporu. V nedělním tweetu šéf Twitteru obvinil média z rasismu vůči bělochům. S důkazy pro své tvrzení se ovšem neobtěžoval.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme