Reklama

Miliardář Vítek pokračuje v evropské expanzi. Chce rakouskou Immofinanz

CPI Group Radovana Vítka
ČTK
Stanislav Šulc
sta

Vítkova CPI Property Group se stala největším akcionářem rakouské realitní společnosti Immofinanz s podílem 21,4 procenta. Zároveň ohlásila plán převzetí celé společnosti, uvedla společnost.

Reklama

Kolem jednoho z nejbohatších Čechů Radovana Vítka je v posledních týdnech nebývale rušno. Před několika dny ohlásil prodej části CPI Property Group americkému realitnímu fondu Apollo. A nyní představuje ambiciozní plán expanze v Rakousku. CPI se stala největším akcionářem realitní společnosti Immofinanz, ve které získala 21,4 procenta.

Zároveň ohlásila záměr převzít celou společnost. CPIPG, která sídlí v Lucembursku, akcionářům nabízí za jednu akcii 21,2 eura (téměř 540 korun). Nabízená cena je o 4,2 procenta vyšší než průměrná cena akcií za posledních šest měsíců, upozornila agentura APA.

„Immofinanz má vynikající portfolio nemovitostí ve středoevropském regionu, ve kterém je CPIPG expertem,“ řekl Martin Němeček, generální ředitel CPIPG. „Jsme si jistí, že s aktivním zapojením CPIPG může Immofinanz jako společnost dosáhnout mnohem více,“ dodal Němeček.

Immofinanz je velkým vlastníkem kvalitních komerčních nemovitostí a s jejími akciemi se obchoduje na vídeňské akciové burze. Kromě Rakouska vlastní reality ve středoevropských zemích, ve kterých má silné zastoupení také CPIPG, jako v Německu, Česku, Polsku a Maďarsku. V Immofinanz doposud působil jako investor Vítkův syn Radovan Patrick Vítek.

CPI Property Group

Miliardář Vítek prodává část svého impéria Američanům za sedm miliard

Více než pětiprocentní podíl ve Vítkově CPI kupují americké realitní fondy Apollo. Cena se vyšplhala na 300 milionů eur, tedy 7,6 miliardy korun, uvedl deník Hospodářské noviny.

Přečíst článek

Model Roadster v roce 2010, showroom Tesly v kalifornské Newport Beach,

Retro: Jak vypadala Tesla, když ji skoro nikdo neznal

Kalifornská Tesla je nejdražší automobilkou světa a stala se ikonou. Přitom v roce 2010 sjel z její výrobní linky teprve tisící kousek sportovního modelu Roadster a měla jen pár showroomů v Kalifornii.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme