Reklama

LeBron prodloužil kontrakt s Lakers a stal se nejlépe placeným hráčem NBA

Basketbalista LeBron James
Keith Allison / Creative Commons / CC BY 2.0
Petra Jansová
pej

Slavný basketbalista LeBron James prodloužil kontrakt s týmem Los Angeles Lakers. Za dva roky si tak přijde na 97 milionů dolarů, a stane se historicky nejlépe placeným hráčem NBA, píše server CNBC.

Reklama

Prodloužení kontraktu je podle serveru CNBC dalším životním milníkem. Na začátku roku LeBrona magazín Forbes katapultoval do společnosti dolarových miliardářů, kam se dostal jako první aktivní hráč basketbalové ligy NBA.

LeBronovo čisté jmění dosahuje výše 1,2 miliardy dolarů, kromě jeho hráčského platu jde o majetek pocházející z investic a produkční společnosti.

Basketbalista Tomáš Satoranský

Nejvíce z českých sportovců opět vydělal Satoranský, téměř čtvrt miliardy

Nejlépe placeným českým sportovcem byl třetí rok po sobě basketbalista Tomáš Satoranský, jenž v létě po šesti sezonách zakončil své působení v NBA. Třicetiletý tahoun české reprezentace si podle žebříčku časopisu Forbes od loňského června do letošního července vydělal v přepočtu 242 milionů korun. Celková suma je tvořena hrubým platem od klubu či vyhranými odměnami a příjmy od sponzorů. Z žen si nejvíce vydělala bývalá tenisová světová jednička Karolína Plíšková, která v celkovém pořadí obsadila 17. příčku.

Přečíst článek

Letošní sezóna měla být v Lakes LeBronovou poslední. Díky prodloužení na sezónu 2023-24 si vydělá něco kolem 46,7 milionu dolarů. Kontrakt navíc obsahuje hráčskou opci, což znamená, že v sezóně 2024-25 se James může rozhodnout mezi prodloužením smlouvy nebo podepsáním smlouvy s jiným týmem.

Díky prodloužení smlouvy si Le Bron za celou svou kariéru vydělá 528,9 milionu dolarů, a předčí tak dosavadní jedničku žebříčku nejlépe placených basketbalistů Kevina Duranta.

Žebříček 10 nejlépe placených hráčů NBA

1. LeBron James: 528 992 480 dolarů

2. Kevin Durant: 498 688 653 dolarů

3. Stephen Curry: 470 090 010 dolarů

4. Damian Lilard: 449 910 157 dolarů

5. Bradley Beal: 428 874 362 dolarů

6. Chris Paul: 419 909 419 dolarů

7. Nikola Jokic: 419 369 513 dolarů

8. Karl-Anthony Towns: 406 491 723 dolarů

9. Devin Booker: 390 756 853 dolarů

10. Joel Embiid: 374 516 037 dolarů

Conor McGregor

Sedm nejbohatších sportovců na světě. Kdo vydělává nejvíc?

Pandemie covid-19 s příjmy profesionálních sportovců pořádně zamávala. Rušily se turnaje a snižovaly odměny. Přesto nestrádají, a to hlavně díky štědrým smlouvám se sponzory. Sedm nejlépe placených sportovců světa si v loňském roce dohromady vydělalo 819 milionů dolarů před zdaněním. Kdo se v žebříčku nejbohatších sportovců umístil a v jakém sportu jsou nejvyšší výdělky, když odhlédneme od příjmů ze sponzoringu?

Přečíst článek

Serena Williamsová naznačila, že letos ukončí tenisovou kariéru

Serena Williamsová končí s tenisem. Bude z ní startupová investorka

Třiadvacetinásobná grandslamová vítězka v textu pro magazín Vogue naznačila, že letos ukončí kariéru, během které vydělala téměř 2,3 miliardy korun.

Přečíst článek

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Chip Wilson s manželkou, Lululemon

Akcie Lululemon jsou „real deal“. Jejich zakladatel, výstřední miliardář Chip Wilson, taky

Přečíst článek
Miliardář Igor Makarov se zřekl ruského občanství. Je to šestý člověk ze seznamu největších boháčů, který se od vypuknutí války Ruska proti Ukrajině zřekl ruského občanství.

Sbohem, Putinovo Rusko. Další miliardář se kvůli invazi na Ukrajinu vzdal ruského občanství

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme