Reklama

Komárkova Allwyn dokončila převzetí britské národní loterie

Karel Komárek
Se svolením KKCG
 ČTK

Loterijní společnost Allwyn dokončila převzetí firmy Camelot UK Lotteries, která v Británii provozuje prestižní Národní loterii. Allwyn, který patří do skupiny KKCG českého podnikatele Karla Komárka. Camelot UK má licenci na provozování Národní loterie do 31. ledna 2024. Navazující licenci udělila loni v září britská Komise pro hazardní hry společnosti Allwyn Entertainment, dceřinému podniku Allwynu.

Reklama

Allwyn loni v listopadu uzavřel akcvizici

„S účinností od dokončení transakce se společnost Camelot, současný provozovatel Národní loterie na základě licence platné do 31. ledna 2024, stala dceřiným podnikem ve 100procentním vlastnictví společnosti Allwyn,“ uvedla nadnárodní loterijní společnost v tiskové zprávě.

Allwyn loni v listopadu uzavřel akvizici firmy Camelot UK Lotteries od kanadského penzijního fondu Ontario Teachers' Pension Plan. Komise pro hazardní hry převzetí schválila před dvěma týdny.

Komárek je druhým nejbohatším Čechem

Společnost Allwyn, která se dříve jmenovala Sazka Entertainment, provozuje loterie v Rakousku, České republice, Řecku, na Kypru a v Itálii. Licenci na provoz britské Národní loterie má na deset let. Britská Národní loterie patří k největším na světě.

Češi propadají hazardu, ukazují výsledky Allwynu

Češi stále víc sázejí online, ukazují výsledky Komárkova Allwynu

Nadnárodní provozovatel loterií Allwyn, který patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, ve třetím čtvrtletí zvýšil provozní zisk (EBITDA) o 12 procent na 314,5 milionu eur (zhruba 7,7 miliardy korun). V samotné České republice se zisk zvýšil o 32 procent na 31,9 milionu eur.

Přečíst článek

Komárek je podle žebříčku české mutace časopisu Forbes druhým nejbohatším Čechem, hodnotu jeho majetku časopis v říjnu odhadl na 190,2 miliardy korun. Americký Forbes hodnotu Komárkova majetku odhaduje na 7,7 miliardy dolarů (169,6 miliardy korun). Celosvětově tak patří Komárkovi 295. příčka mezi nejbohatšími lidmi.

Karel Komárek

Komárkova Allwyn jedná o převzetí britských operací firmy Camelot

Společnost Allwyn Entertainment ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, která nedávno v Británii získala desetiletou licenci na provoz prestižní Národní loterie, jedná o koupi britských operací společnosti Camelot. Ta vlastní licenci na provoz loterie v současnosti. Oznámily to společnosti v dnešním prohlášení. Server Sky News s odvoláním na informované zdroje napsal, že dohoda by mohla být uzavřena v nadcházejících týdnech a hodnota transakce by měla činit 100 milionů liber (2,9 miliardy korun).

Přečíst článek

Jiří Tyleček, analytik XTB

Analytik Tyleček: Na světových trzích výrazně klesly ceny energií

V lednu na světových burzách výrazně klesly ceny energií. Naopak zdražilo zlato, měď či hliník. Obecně komodity stagnovaly, komoditní index Bloombergu se snížil o 0,5 procenta do blízkosti nejnižších úrovní od počátku války na Ukrajině, řekl analytik investiční společnosti XTB Jiří Tyleček.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme