Reklama

Haubová z Komerční banky bude předsedat Mezinárodní obchodní komoře v ČR

Jitka Haubová, členka představenstva Komerční banky
Michael Tomeš
 nst
nst

Novou předsedkyní české odbočky Mezinárodní obchodní komory (ICC ČR) je od 1. ledna Jitka Haubová. Ve funkci vystřídala Miloše Olíka, který se stane místopředsedou. Výkonným ředitelem ICC ČR je i nadále Karel Machotka.

Reklama

Haubová dříve působila jako generální ředitelka agentury CzechTrade, nyní je i členkou představenstva Komerční banky. „Zvolení předsedkyní ICC je další zajímavou etapou v mém profesním životě. Čeští podnikatelé mají ve světě výrazně pozitivní renomé a úkolem obchodní komory je pomáhat českým podnikům i dalším společnostem v jejich obchodních aktivitách za hranicemi České republiky,” řekla Haubová.

Mezinárodní obchodní komora je světovou obchodní organizací, která podporuje otevřený obchod a investice a pomáhá firmám rozvíjet jejich podnikání. Založena byla v roce 1919 v Paříži. V současné době zahrnuje více než šest milionů firem, obchodních komor a podnikatelských sdružení v asi 130 zemích.

Jitka Haubová, členka představenstva Komerční banky

Jitka Haubová: Banka musí fungovat i v dobách krizí

Členka představenstva Komerční banky Jitka Haubová má plné ruce práce. Řídí digitální transformaci banky, která přijde na tři miliardy korun. Během pandemie měla jako nejvyšší manažerka provozu na starosti všechny krizové změny. Nyní s týmy zajišťuje výplatu klientů zkrachovalé Sberbanky, pomáhá Ukrajincům i řeší nápor dotazů kolem aktuální situace.

Přečíst článek

Klienti bank, kteří si pořídí energeticky šetrný dům, mohou od banky získat nižší úrokovou sazbu na hypotéce.

Banky zelenají. Poznají to například ti, kteří si pořizují nové bydlení

Zelená hypotéka, zelená autopůjčka, ale také platební karty z recyklovaných plastů nebo žádné úvěry pro uhelné firmy či snižování vlastní uhlíkové stopy.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme