Reklama

Biden řekl Muskovi: Vy propouštíte, Ford nabírá

Elon Musk
ČTK
 nst
nst

Co přesně napsal Musk zaměstnancům o propouštění?

Reklama

Vizionář a provokatér Elon Musk koncem minulého týdne rozčeřil hladiny veřejného mínění, když oznámil, že Tesla propustí deset procent zaměstnanců. Poté, co se na něj sesypala vlna kritiky a odnesly to i akcie Tesly, to trochu zmírnil a řekl, že zas tak propouštět nebude, ale bude nabírat brigádníky s hodinovou mzdou. 

Musk má prý superšpatný pocit z budoucnosti. 

Tesla ve výroční zprávě uvedla, že ke konci roku 2021 zaměstnávala po celém světě 99 290 lidí.

CNBC se zeptala prezidenta Joea Bidena na Muskův negativní ekonomický výhled v pátek poté, co byly zveřejněny zprávy o snížení počtu lidí v Tesle. Biden řekl, že zatímco Musk mluví o ekonomických obavách a snižování, Ford zvyšuje své investice do výroby nových elektrických vozidel s 6000 novými zaměstnanci odborů na Středozápadě. Prezident také pochválil bývalý Chrysler Corp., Stellantis, za podobné investice do výroby elektrických vozidel v USA. a Intel za přidání 20 000 nových pracovních míst ve výrobě počítačových čipů. "Přeji hodně štěstí na cestě na Měsíc," zavtipkoval na Muskův účet Biden.

Kopie dopisu Muska zaměstnancům Newstream

A co napsal Musk v dopise zaměstnancům? Kopii přinesla CNBC.

Komu: Všem
Předmět: Propouštění
Datum: Pátek 3. června 2022

Tesla sníží počet platů zaměstnanců o 10 %, protože v mnoha oblastech máme přebytek zaměstnanců. Všimněte si, že to neplatí pro nikoho, kdo skutečně vyrábí auta, baterie nebo instaluje solární panely. Počet lidí pracujících na hodiny se zvýší. Elon

Elon Musk

Musk: Propouštět lidi nebudu, ale najmu víc jen těch placených od hodiny

Šéf automobilky Tesla otočil, nakonec v e-mailu avizované propouštění nechystá. Počet zaměstnanců Tesly má naopak v příštích 12 měsících vzrůst, uvedl Musk na Twitteru.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme