Reklama

FOTOGALERIE: Týden ve světě: Pavlova inaugurace, netradiční MDŽ i sníh nad Hollywoodem

Pavel na Hrad. Inaugurace nově zvoleného prezidenta Petra Pavla, 9. března 2023, Pražský hrad. Prezident Petr Pavel a první dáma Eva Pavlová zdraví přihlížející z balkonu na třetím hradním nádvoří.
ČTK
Dušan Kütner
duk

Inaugurace nového českého prezidenta Petra Pavla, svátek barev v Indii, sportovní výkony i netradiční oslava Mezinárodního dne žen. Dění ve světě v uplynulém týdnu dokumentovaly tisíce profesionálních fotografů. Podívejte se na nejlepší fotografie zachycující vážné i nevážné, poetické či adrenalinové fotografie agentur AP a ČTK.

Reklama

Jak viděli uplynulý týden profesionální fotografové z celého světa? Podívejte se:

Zvolený prezident Petr Pavel mává lidem při příchodu na svou inauguraci na Pražský hrad, 9. března 2023, Praha. Vpravo v červeném je jeho manželka Eva Pavlová.

FOTOGALERIE: Inaugurace Petra Pavla – slib nového prezidenta, jízda motorkářů i davy lidí. Podívejte se

Česká republika má od dnešního odpoledne novou hlavu státu. Po složení slibu se oficiálně prezidentem stal Petr Pavel, který zvítězil v lednové přímé volbě. Dosavadnímu prezidentovi Miloši Zemanovi vypršelo druhé funkční období o půlnoci na dnešek. Jak vypadá jeho první den v úřadě a jeho inaugurace? Podívejte se ve fotogalerii níže.

Přečíst článek

Tradiční brazilský opulentní karneval zahájily průvody škol samby.

FOTOGALERIE: Brazilský karneval je zpět v plné kráse. Jak letos vypadá tradiční exploze barev?

Pověstný brazilský karneval odstartoval o víkendu průvody účinkujících ze škol samby na Sambadromu v Rio de Janeiru. Tématem průvodů – i když to na první pohled nevypadá – má být po lednových výtržnostech stoupenců pravicového exprezidenta Jaira Bolsonara ve vládní čtvrti v Brasílii oslava demokracie. Letos se po covidových potížích a rušení koná karneval v plné šíři.

Přečíst článek

Ruský útok 9. března na dětskou nemocnici a porodnici v ukrajinském Mariupolu nepřežili tři lidé včetně jednoho dítěte, 17 bylo zraněno.

FOTOGALERIE: Jak viděli ruskou invazi na Ukrajinu světoví i čeští fotografové?

Tisíce mrtvých civilistů i ukrajinských a ruských vojáků, desítky tisíc zničených obytných budov, škol, úřadů, nemocnic, továren a objektů zejména energetické infrastruktury a škody v řádech stovek miliard dolarů. To je dosavadní výsledek bezprecedentní invaze Ruska v čele s prezidentem Vladimirem Putinem na sousední Ukrajinu. Od začátku největšího válečného konfliktu v Evropě od konce druhé světové války uplyne v pátek přesně rok. Podívejte se, jak konflikt viděli světoví i čeští fotografové. Upozornění – některé fotografie jsou jen pro silné nátury.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Požáry v Řecku v červenci 2023.

Týden v obrazech: Požáry v Řecku, záplavy v Indii, pieta za Sinéad i líté boje fotbalistek na MS

Přečíst článek
Čeští turisté při chuti. Do března v zahraničí utratili více než před covidem

Čeští turisté při chuti. Do března za dovolenou v zahraničí utratili více než před covidem

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme