Reklama

REPORTÁŽ: Turecký resort Terezy Maxové nabízí skutečný luxus. Jezdí sem i Češi

Stanislav Šulc

Luxusní resort Kaplankaya poblíž tureckého města Bodrum byl letos zařazen mezi top dovolenkové destinace prestižního výběru Daily Mail. Resort, který i nabízí 140 pokojů a 27 vil, vybudovala Tereza Maxová spolu se svým manželem, tureckým miliardářem Burakem Oymenem. Reportér byznysového portálu newstream.cz resort navštívil. „Češi jsou rozhodně mezi návštěvníky z top deseti zemí,“ prozradil Sarp Okçuoğlu, obchodní šéf společnosti Six Senses, která resort provozuje.

Reklama

Luxus, relax, bio a absolutní pohodlí. S touto vizí vznikl resort Kaplankaya budovaný českou modelkou Terezou Maxovou a jejím manželem, tureckým miliardářem Burakem Oymenem. Resort vyrůstá již šest let na krásné turecké pláži na břehu Egejského moře poblíž historické oblasti Bodrum. Nabízí vše, co si každý představí pod pojmem luxus: několik pláží včetně několika soukromých, vlastní marinu, nespočet bazénů, wellness, fitness včetně tělocvičny na basketbal, samozřejmě možnost všech druhů masáží a terapií. A dokonce si pěstuje i vlastní zeleninu, kterou klienti mohou ochutnat.

 

„Postaráme se o vše, co klient může potřebovat. I proto tu během vrcholu sezony pracuje až kolem 750 lidí. Přitom nabízíme v tuto chvíli 140 pokojů a 27 samostatných vil. Dohromady tu může bydlet kolem 350 klientů,“ vypočítává Sarp Okçuoğlu, ze společnosti Six Senses, která resort provozuje již čtyři roky.

Resort se rozprostírá na území pěti milionů čtverečních metrů, které Maxová a Oymen přetvářejí v luxusní oblast pro nejbohatší lidi světa. Vedle hotelových kapacit tu totiž rostou také samostatné domy, které společnost prodává.

Podívejte se, jak se bydlí v Tureckém resortu Terezy Maxové

„Co vím od sales týmu, postupně tu vyroste až 150 vil, které budou na prodej. Ceny od 2 milionů eur po pět milionů eur, ale mění se to. Záleží na poloze, množství pokojů, velikosti zahrady, vnitřním vybavení, výhledu a také například na tom, jestli má vila vlastní bazén,“ dodává Okçuoğlu.

Vila za čtvrt milionu za noc

A vysoké částky najdete také v ceníku hotelu. „Opět nelze říct průměrnou cenu pokoje za noc, protože to záleží na mnoha faktorech. Ale řekněme, že úplně na začátku a na konci sezony ceny startují zhruba na 300 eurech, na vrcholu sezony pokoje startují na tisíci eurech. Co se týče vil, tam ceny startují na deseti tisících eur za noc,“ prozradil Okçuoğlu.

REPORTÁŽ: V Thajsku vrcholí turistická sezona. Hoteliéři optimismem zrovna nehýří

Thajská ekonomika je závislá na příjmech z turismu, ale zároveň se snaží vyhnout nekontrolovatelnému nárůstu nových případů nemoci covid-19. Hlavní sezóna tam právě vrcholí, a ačkoliv thajská vláda turisty za přísných podmínek do země pouští, hoteliéři radostí zrovna nesrší.

Přečíst článek

Mezi klienty tak dominují zejména Rusové a Ukrajinci, ti však v posledních měsících z přirozených důvodů cestují méně. Takže hodně lidí přijíždí z jiných zemí bývalého Sovětského svazu, ze Švýcarska, ze Spojených států. Ale v první desítce zemí jsou také Češi,“ dodává Sarp Okçuoğlu.

Zájem Čechů o luxusní hotely a resorty potvrzuje také Kateřina Pavlíková z Čedoku.

„Vidíme, že část našich klientů poptává stále častěji luxusnější resorty a hotely s wellness nebo dalšími doplňkovými službami. Kromě toho vítají také ubytovaní s větším soukromím. Tento trend vidíme nejen v Turecku, ale například i v dalších destinacích, třeba na Zanzibaru nebo v Dominikánské republice.

Martin Feč

Martin Feč: Private jetem se do Ruska dostanete. My to ale v žádném případě nenabízíme

Během pandemie obliba soukromých letů vzrostla, lidé se dostali do míst, kam by je běžné linky nedopravily, navíc se vyhnuli frontám a potenciální nákaze. Podle Martina Feče z brokerské společnosti Charter Advisory, která lety s private jety zprostředkovává, se tak cílová skupina této formy přepravy rozrůstá. „Už to není jen svět vlastníků firem, ale nově třeba i manažerů z korporátu,“ tvrdí.

Přečíst článek

Stanislav Zeman, Čedok

Ředitel Čedoku Zeman: Válka neválka, Češi mají chuť cestovat. Zájezdy letos zdražovat nebudeme

Češi nyní cestují mnohem víc než před pandemií, a chuť vycestovat do zahraničí nezmenšuje ani aktuální dění na Ukrajině a jeho dopady na tuzemskou ekonomiku. Covidové úspory navíc tuzemští cestovatelé utrácí za mnohem dražší zájezdy. „Podle předprodejů vidíme, že jsou útraty až o čtvrtinu vyšší než dříve. Češi si vybírají lepší a dražší hotely,“ dodává ředitel Čedoku Stanislav Zeman.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Duarte Correia, šéf pražského hotelu Mandarin Oriental

Šéf pražského hotelu Mandarin Oriental: Kdo říká, že nemá problém sehnat zaměstnance, lže

Přečíst článek
Lávka HolKa

Prestižní americký deník láká cestovatele na 36 hodin do Prahy. To je zoufale málo, reagují čtenáři

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme