Reklama

Tip pro sázkaře? Cestuje-li klub na zápas autobusem, zřejmě prohraje

Cristiano Ronaldo
ČTK
Zdeněk Pečený

Evropské fotbalové soutěže jsou v plném proudu a anglické kluby chtěly na své venkovní zápasy cestovat tak, jak jsou zvyklí. Soukromým letem. Ale narazily na nedostatek soukromých tryskáčů a nezbývá jim nic jiného než si stoupnout do fronty na autobus. A to má vliv na jejich výkon, napsala agentura Bloomberg.

Reklama

Slavné fotbalové kluby jako Chelsea, Leeds United či Newcastle přiznaly, že jejich plány byly narušeny nedostatkem letadel. Rostoucí poptávka po charterové letecké dopravě ve Spojeném království znamená, že mnoho klubů anglické Premier League musí měnit plány na to, jak se dostat na venkovní zápasy a zpět, píše agentura Bloomberg. To je pro ně problém a někteří trenéři již házeli vinu za neuspokojivé výkony na hřišti na problémy s dopravou.

Neuspěla ani slavná Chelsea

Poté, co Chelsea prohrála 0:3 na hřišti Leedsu začátkem tohoto měsíce, trenér londýnského klubu Thomas Tuchel řekl, že přípravy na zápas ovlivnily změny v cestovních plánech. Ani tak velký klub jako Chelsea nedokázal najít dostatečně velké letadlo, aby dopravilo na zápas všechny své hráče a trenéry, takže Tuchel a jeho zaměstnanci museli jet autobusem. 

Elon Musk

Musk na Twitteru zavtipkoval o koupi Manchester United. Akcie klubu reagovaly růstem

Nejbohatší muž planety Elon Musk na sociální síti Twitter vtipkoval o koupi anglického fotbalového klubu Manchester United. Vtip se neobešel bez reakcí fanoušků, kteří by koupi uvítali, uvedla agentura Reuters. Akcie klubu v premarketu přidávaly i čtyři procenta, zisky ale postupně odepsaly.

Přečíst článek

Výpravu fotbalového klubu na zápas tvoří desítky lidí. Menší soukromá letadla mají ale kapacitu od čtyř po dvanáct míst. Takových letadel by pak klub musel objednat několik, což se prodraží a přinese logistické problémy. 

Leeds United, sídlící v hrabství Yorkshire na severu Anglie, měl tento měsíc před remízou 2:2 proti Southamptonu na jižním pobřeží podle informací Bloombergu také potíže se shánením letounu. Leeds si nakonec musel pronajmout tři menší letadla na cestu dlouhou zhruba 370 kilometrů a udělal podobná opatření i pro svůj nadcházející sobotní zápas proti klubu Brighton & Hove Albion, což je klub sídlící také na jižním pobřeží britských ostrovů. 

Serena Williamsová uvedla, že letos ukončí tenisovou kariéru, nejspíše již po nadcházejícím US Open

Chcete na kurtu vidět poslední zápas božské Sereny? Připravte si až 300 tisíc

Fanoušci, kteří chtějí mít přímo na kurtu šanci vidět tenisovou hvězdu Serenu Williamsovou před jejím odchodem do tenisového důchodu, si budou muset pořádně připlatit. Zájem o vstupenky na US Open den poté, co 23násobná grandslamová šampionka oznámila, že to bude zřejmě její poslední turnaj, enormně stoupl. Stejně jako ceny na černém trhu, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Newcastle United sídlící na severovýchodě Anglie byl nucen změnit své obvyklé cestovní plány, když cestoval do Brightonu, vzdálenému asi 550 kilometrů, agentuře Bloomberg to řekl zdroj obeznámený se situací a požádal, aby zůstal v anonymitě.

Kluby chtějí létat ve stejnou dobu

„Jedním z problémů pro fotbalové kluby je, že si všechny chtějí najmout soukromá letadla, většinou velká, která mohou být hůře dostupná, pro celý tým a podpůrný personál ve stejnou dobu, tedy v sobotu a neděli,“ řekl Bloombergu Saša Rjazancev, bývalý člen představenstva a finanční ředitel fotbalového klubu Everton na severozápadě Anglie.

Basketbalista Tomáš Satoranský

Nejvíce z českých sportovců opět vydělal Satoranský, téměř čtvrt miliardy

Nejlépe placeným českým sportovcem byl třetí rok po sobě basketbalista Tomáš Satoranský, jenž v létě po šesti sezonách zakončil své působení v NBA. Třicetiletý tahoun české reprezentace si podle žebříčku časopisu Forbes od loňského června do letošního července vydělal v přepočtu 242 milionů korun. Celková suma je tvořena hrubým platem od klubu či vyhranými odměnami a příjmy od sponzorů. Z žen si nejvíce vydělala bývalá tenisová světová jednička Karolína Plíšková, která v celkovém pořadí obsadila 17. příčku.

Přečíst článek

Poptávka po nejen velkých soukromých letadlech se zvýšila, protože mnoho firem a jednotlivců, které během coronavirové pandemie přešly na tento způsob cestování, se s tím spokojilo a po konci pandemie od toho neustoupily. Nabídka na britském trhu byla v nedávné době ještě více omezena kolapsem charterové letecké společnosti Jota Aviation, která provozovala 95místná letadla Avro.

Počty odletů soukromých letadel z evropských letišť nadále rostou. Loni podle statistik společnosti Aeroaffairs vzrostly na 1,3 milionu příletů a odletů, to je o šest procent více než v předpandemickém roce 2019. Vyšší zájem samozřejmě nehraje fotbalovým klubům, které potřebují mít letadlo často připravené na poslední chvíli, do karet. 

Eiffelova věž v Paříži

Pařížská olympiáda se výrazně prodraží. Kvůli bezpečnosti a inflaci

Olympijské hry v Paříži jsou sice až za dva roky, ale obavy z rostoucích nákladů a zabezpečení akce již narůstají. Rozpočet her se už nyní prodražuje o 1,5 miliardy eur - z v roce 2018 francouzskou vládou kalkulovaných 6,8 miliardy na současných asi 8,3 miliardy eur (204 miliard korun). A bude to zřejmě ještě více, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Zápasy se v anglickém fotbale hrají kolikrát i dvakrát týdně a bohaté kluby dělají vše, co mohou, aby zajistily, že jejich hráči budou mít mezi zápasy a tréninky co nejvíce času na odpočinek a regeneraci.

Létání na zápasy je pro ně mnohem rychlejší a jednodušší než trávit hodiny v autobuse nebo ve vlaku. Na kratší cesty kluby samozřejmě pravidelně využívají na kratší cesty luxusní autobusy a vlaky.

Sazka, ilustrační foto

Sazce loni stoupl zisk o třetinu, vyrobila 250 milionářů

Čistý zisk loterijní společnosti Sazka loni meziročně stoupl o 30,5 procenta na 1,62 miliardy korun. Výnosy společnosti pod novým vedením Aleše Veselého, který před rokem v lednu nahradil ve funkci generálního ředitele Roberta Chvátala, vzrostly o 24,4 procenta na 10,9 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Tipsport Malta Cup 2023, finálové utkání Sandhausen - WSG Tirol

Zimní pohár se nám vyplatí, přitáhne to lidi k fotbalu v mrtvé sezóně, říká Sochor z Tipsportu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme