Reklama

Stylová dovolená v Nízkých Tatrách. Z lesního apartmánu je vidět i na sjezdovku

Ark-Shelter
BoysPlayNice
Petra Jansová
pej

Architektonické studio Ark Shelter se věnuje modulární architektuře. Navrhuje dřevěné moduly tak, aby se dokázali přizpůsobit různým potřebám. Ve spolupráci s hotelem v Nízkých Tatrách architekti realizovali i výstavbu lesních apartmánů.

Reklama

Apartmány vytvořené z již navržených a existujících modulů architekti umisťovali na pozemek o ploše tři tisíce metrů čtverečních. Investor tak chtěl rozšířit ubytovací kapacity svého hotelu.

Tento stavební koncept považují architekti za ekologičtější v porovnání se standardní výstavbou. Objekty jsou totiž založeny na nožičkách, nechávají tak přirozeně plynout krajinu pod sebou. „Neuzavřeli jsme biotopy betonovou deskou, ale naopak jsme je nechali dýchat i pod chatkou a použitím zelené střechy jsme dokonce zdvojnásobili plochu biotopu,“ popisují výhody svého postupu architekti.

K výstavbě jedenácti apartmánu o ploše 70 metrů čtverečních využili i ekologičtějšího materiálu – dřeva, které hraje prim v exteriéru i interiéru.

Prioritou ateliéru je nabídnout Komfortní bydlení a alternativu k hektickému životnímu stylu, co jim podařilo i tentokrát například umístěním modulů. Každý je umístěn tak, aby návštěvníkovi skrze prosklenou čelní zeď nabídl bezprostřední kontakt s přírodou. Některé apartmány těží z výhledu do lesa, další pak z pohledu na nedalekou sjezdovku.
V letních měsících pocit „útěku z města“ znásobuje i možnost pobytu na venkovní terase.

britská královna Alžběta II. při oslavě svých narozenin v roce 2018 v Royal Albert Hall

Alžběta II. a královská rodina jsou značky hodnotnější než Shell nebo Marks & Spencer

Královna Alžběta II., která dneškem završuje 70 let na trůnu, je nejen nejdéle vládnoucím britským monarchou historie, ale též nejvýdělečnějším. Pokud by britská královská rodina představovala firmu, byla by její značka jednou z nejhodnotnějších na světě.

Přečíst článek

Vyšehrad

Vyšehrad je spíš pro Čechy. Praha potřebuje moderní architekturu, říká ředitel památníku

Provozovat Vyšehrad stojí Prahu 30 milionů ročně, více než polovina peněz z toho jde na stavební úpravy. „Chceme si ale pomoci, hledáním dalších finančních zdrojů: ať už plynoucích z evropských fondů nebo UNESCA,“ říká ředitel Národní kulturní památky Vyšehrad architekt Petr Kučera.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Tyto útulny budou v budoucnu umístěny na všech turisticky atraktivních lokalitách.

FOTOGALERIE: Čeští turisté plesají. Dostanou možnost pohodlného přespání

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme