Reklama

Jak ušetřit? S virtuální sim kartou v zahraničí i tisíce

Využívat data s virtuální simkou v zahraniční může ušetřit tisíce.
Profimedia.cz
Zdeněk Pečený
pez

Datování mimo Evropskou unii může být nákladná záležitost. Existuje ale možnost využívat virtuální SIM karty, se kterými je to mnohem levnější.

Reklama

Pořád si raději mimo Evropskou unii necháváte mobil v letovém režimu, aby náhodné stažení emailu o velikosti pár megabajtů neudělalo tisícikorunový zářez do vyúčtování za mobil? S virtuálními SIM kartami se v zahraničí dá datovat (téměř) jako doma.

Tři stovky za mega

Vypadá to, že čeští operátoři zaspali dobu. Při pohledu na SMS, která vám na mobil dorazí po příletu do mimoevropské země informující o cenách, si nelze myslet nic jiného. Tři sta korun za 1 MB dat? To je v roce 2022 opravdu špatný vtip.

Apple

Apple nechce přijít o evropský trh. Chystá obří ústupky Evropské unii

Začalo to jednotným nabíjecím kabelem USB-C, který Apple do svých zařízení začne instalovat nejpozději v roce 2024. A nyní se Apple odhodlal ještě k radikálnějšímu ústupku Evropské unii. Do svých zařízení vpustí alternativní obchody s aplikacemi, tvrdí agentura Bloomberg. 

Přečíst článek

Se správným poskytovatelem virtuální SIM karty stačí stejná či menší částka minimálně na 1 GB, tedy více než tisícinásobek, dat. V některých zemích rovnou tři GB. Ani levnější nabídky tuzemských operátorů, cca sedm korun za MB dat – tedy více sedm tisíc korun za 1 GB, cenově příliš atraktivní není. Ceny tuzemských operátorů se roky, spíše dekády nezměnily. Před dvaceti lety možní 1 MB dat

Na trhu existuje hned několik poskytovatelů stejné služby. Ceny se mohou lišit šokujícím rozdílem. Zatímco společnost Airalo nabízí 1 GB dat pro Spojené státy za 4,50 dolaru (106 korun), společnost eSIM+ nabízí to stejné za 47,32 eura (1152 korun). Mezi další poskytovatele patří ještě Yesim či GigSky. Osobně téměř výhradně využívám Airalo, protože bez problémů funguje a má bezkonkurenční ceny. Služba je dostupná pro věšinu zemí světa včetně oblíbených turistických destinacích. Například na Zanzibaru vyjde 1 GB dat na 5,5 dolaru, ve Spojených arabských emirátech na 8,5 dolaru, v Ománu na 9 dolarů a na Madagaskaru pak na 9,50 dolaru.

Co je eSIM?

Moderní mobily umožnují mít v telefonu nejen fyzickou SIM kartu, ale také její virtuální verzi, takzvanou eSIM. Jde o samostatný čip zabudovaný do základní desky mobilu. Jednou možná fyzické SIM karty úplně vymizí.

Češi za volání a mobilní data stále platí skoro nejvíc v Evropě

Češi za volání a mobilní data stále platí skoro nejvíc v Evropě

Ceny volání a mobilních dat v Česku zůstávají jedny z nejvyšších v Evropě, aukce kmitočtů k jejich snížení zatím nevedla. Uvedl Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). Češi platí za srovnatelné tarify až čtyřnásobek toho, co Poláci, Rakušané či Němci.

Přečíst článek

Při cestování je obrovskou výhodou virtuální simky možnost mít vše nastavené ještě před odletem. Ihned po přistání v destinaci lze telefon používat. Odpadá tím nutnost shánět místní SIM kartu. Ať již na letišti nebo někde ve městě.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme