Reklama

Jak dopadla rekonstrukce rozlehlého bytu v centru Prahy?

Interiér navržený architektkou Lenkou Míkovou.
BoysPlayNice
Petra Jansová
pej

K rekonstrukci bytu v historickém centru přistoupila architektka Lenka Míková velkoryse. Protože přesně to si podle ní tak velkorysý prostor o ploše 250 metrů čtverečních zaslouží.

Reklama

Byt, který podle projektu Lenky Míkové, prošel rekonstrukcí se rozprostírá na celém podlaží rekonstruovaného bytového domu z pozdních 20. let 20. století v centru Prahy. Architektura činžáku odráží posun od stylu art deco k ranému funkcionalismu, a stala se pro architektku inspirací pro podobu samotného interiéru.

„Zadání i náš záměr bylo vytvořit neokázalé a spíše minimalistické současné bydlení,“ přibližuje Míková.

Na výsledek rekonstrukce se můžete podívat do následující galerie:

Střídmost a estetická čistota je patrná už ve vstupním prostoru. Dispozice bytu je rozčleněna do tří funkčních celků. Obytný prostor přímo propojený se vstupní halou představuje společenskou zónu s velkými okny do ulice.

Ložnice jako privátní zóna bytu jsou situované podél zadní fasády do dvora a třetí přechodovou zónu tvoří mezilehlé prostory zázemí, chodby a koupelny.

Casino dell’Aurora,

Vila v Římě bude nejdráž prodanou rezidenční nemovitostí. Petice tlačí na premiéra, aby prodej zarazil

Již za několik dnů proběhne dražba známé italské vily, která se pyšní stropní freskou od Caravaggia. Cena římské vily Casina dell’Aurora se odhaduje na 471 milionů eur (asi 11,5 miliardy korun). V aukci, která se koná 18. ledna, se ale konečná cena zřejmě vyšplhá ještě výše. Mohlo by tak jít o nejdráže prodanou rezidenční nemovitost v historii. Část italské veřejnosti vystoupila proti jejímu prodeji a vyzývá premiéra k jejímu znárodnění.

Přečíst článek

IKEA

Ikea vytrestá neočkované zaměstnance na penězích

Nábytkářský řetězec Ikea v Británii hodlá svým neočkovaným zaměstnancům znepříjemnit život. Sníží jim plat, který dostávají v době, kdy musejí být v karanténě poté, co se setkali s nakaženým člověkem. Zprávu přinesl Guardian a agentura Bloomberg, vedení řetězce se k ní nevyjádřilo. 

Přečíst článek

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Byt v domě Neugraf na Smíchově.

Byt kousek od rušného Anděla vypadá uvnitř spíš jako chata. Má dřevěné podlahy a hliněné zdi

Přečíst článek
Módní návrhář Karl Lagerfeld

Pařížský byt Karla Lagerfelda má nového majitele. Ten zaplatil dvojnásobek vyvolávací ceny

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme