Reklama

Hvězda michelinských restaurací nově vaří v pražské restauraci Augustine

Jan Horák, nové šéfkuchař restaurace Augustine
Augustine, užito se svolením
 nst
nst

Většinu svého profesního života strávil v zahraničí, kde vařil v luxusních hotelech a michelinských restauracích. Nyní šéfkuchař Jan Horák zakotvil v pražské restauraci Augustine na Malé Straně.

Reklama

Šéfkuchař Horák vnese do kuchyně umístěné v prostorách bývalého augustiánského kláštera ze 13. století moderní a inovativní světové postupy. Do Augustinu přichází s novou vizí, kreativním přístupem a citem pro detail.

„V každém pokrmu poznáte můj osobitý styl, nerad se řadím do určitých světových kuchyní. Vařím, co mám rád, z těch nejlepších surovin. Každé jídlo, které dám na své menu, je jedinečné. Snažím se respektovat udržitelnost a sezónnost,“ říká Horák.

Nový šéfkuchař přináší do Augustinu bohaté zahraniční zkušenosti. V minulosti působil v michelinských restauracích, jako jsou Restaurant Jordnær v Kodani (2*), Restaurant Cracco v Miláně (1*), či Hotel Adlon Kempinski Berlin (2*). Několik let žil také ve švýcarském Curychu, kde vařil v luxusní restauraci i hotelu Park Hyatt. Pod stejnou hotelovou společností působil také téměř dva roky jako Sous Chef v Abú Dhabí. Na jaře roku 2019 se vrátil do Česka, kde své bohaté zkušenosti uplatnil v restauraci CottoCrudo v hotelu Four Seasons Prague. 

Nejezte blbě s Pavlem Maurerem

Nejezte blbě s Pavlem Maurerem: Trdelník se sekanou? Dobrou chuť, české to není

Nedávno mi syn nabídl, že si můžu dát chat, tedy okamžitý osobní rozhovor, s umělou inteligencí (AI). Prý mi odpoví na úplně všechny otázky na světě. Pochopitelně jsem skončil u gastronomie.

Přečíst článek

Jednou z důležitých hodnot, které Horák vyznává, je přímý kontakt s hosty. „Jejich zpětná vazba má pro mě obrovský význam. I díky ní se mohu neustále zlepšovat,” říká.

Restaurace Augustine patří pod stejnojmenný luxusní pražský hotel v srdci Malé Strany. Spojení historických prostor, moderního designu a světové gastronomie slibuje hostům výjimečný zážitek. Součástí konceptu restaurace je také historický The Refectory Bar, jehož strop je zdoben barokní freskou vyobrazující čtyři archanděly a planoucí srdce, symbol augustiniánského řádu.

Hotel a restaurace Augustine se nacházejí v prostorách bývalého kláštera ze 13. století Augustine, užito se svolením

Ani pět titulů nejlepší restaurace na světě nepomohlo. Kodaňská Noma zavírá krám

Pětkrát byla nejlepší restaurací na světě. Teď kodaňská Noma zavírá krám

Jestli bylo v kodaňské luxusní restauraci Noma, pětkrát vyhlášené jako nejlepší na světě, těžké získat rezervaci, od ledna 2025 už to bude zhola nemožné. Vyhlášená restaurace oznámila ke konci příštího roku konec, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Bufet v hotelu Hilton Old Town

Pražské hotely lákají na Velikonoce. Kromě skvělého jídla mají i program pro děti

Přečíst článek
Takhle se vaří v jídelně v Dlouhé ulici

Kam na oběd levnější než v jídelně poslanců? Na tácek do Dlouhé ulice

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme