Reklama

GALERIE: Obří sochy od Davida Černého vyrůstají na pražské Invalidovně

Autor sochy David Černý
Trigema
Dalibor Martínek

V pražské Invalidovně dnes probíhá nebývalá akce. U domu Fragment, který tam dokončuje společnost Trigema, je dnes vztyčována obří socha Davida Černého. Je vysoká 24 metrů a váží 35 tun. Celkem budou u domu tři nové sochy Davida Černého – ruka, noha a žena. Všechny tři budou obří a stanou se tak novým pražským monumentem. Jejich celková hmotnost je 60 tun, jsou vytvořené z ušlechtilé oceli.

Reklama

Stavba podle firmy symbolizuje lidské společenství a jeho schopnost vzájemně se podepřít, když je to potřeba, stejně jako sílu, kterou má lidská sounáležitost.

Socha ženy váží 35 tun

Fragment je dům se sto čtyřiceti byty určenými pro nájemní bydlení. Dokončena má být v prvním čtvrtletí příštího roku. Sochy „podpírající“ budovu jsou původním nápadem umělce a sochaře Davida Černého. Všechny tři jsou vyrobeny z chromoniklové ušlechtilé nerezavějící oceli se zrcadlově leštěným povrchem. Jejich výroba trvala od samotné přípravy zhruba dva roky. Největší výzvou byla velikost největší, 35tunové sochy ženy, která celý dům symbolicky drží v náručí.

„Malé sochy jsou složeny z malých prvků, které pomyslně představují buňky lidského těla. Stejně jako v životě buňky tvoří tělo a malé části se skládají, aby podepíraly ty větší,“ uvedl David Černý.

miliardář Marcel Soural, šéf developerské společnosti Trigema

Soural v podcastu Realitní Club: Krize přijde v zimě, na jaře bude možná líp

Nastává na realitním trhu krize? Kdy se přežene? Jak se s ní popasují čeští developeři? Nejen tato témata probírali moderátoři Petra Jansová a Dalibor Martínek v dalším podcastu Realitní Club s  developerem, zakladatelem a majitelem společnosti Trigema Marcelem Souralem.

Přečíst článek

Hlavní socha bude v pravidelných intervalech otáčet hlavou.

miliardář Marcel Soural, šéf developerské společnosti Trigema

Kdy praskne realitní bublina? Data hodně napoví. A miliardář Soural to ví

Developerská a stavební společnost Trigema miliardáře Marcela Sourala koupila většinový podíl ve Společnosti pro Cenové mapy ČR. Vedle datového realitního start-upu Flat Zone, s jehož pomocí vytváří čtvrtletně analýzu cen nových bytů v zemi, získala do svého portfolia server zpracovávající informace z katastru nemovitostí - portál cenovamapa.org. Výši transakce firma nezveřejnila.

Přečíst článek

záhon technického konopí

Průzkum: Konopí a vlákna hub jsou stavební materiály budoucnosti

Více dřeva, ale také konopí, sláma a jiné trávy, nebo i vlákna hub můžou patřit ke stavebním materiálům budoucnosti. Nové použitelné stavební materiály by měly přispět k udržitelnosti staveb a uhlíkově neutrálním budovám, což je považováno za hlavní trendy ovlivňující architekturu. Vyplývá to z průzkumu mezi architekty a urbanisty ve 12 zemích světa včetně České republiky. Provedla ho rakouská společnost PlanRadar, která se zaměřuje na digitalizaci procesů u stavebních a realitních projektů.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Prosek Park - vizualizace projektu nájemního bydlení.

Obrat k nájemnímu bydlení. Velcí developeři hledají odbyt a nabízejí městu výstavbu levných bytů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme