Reklama

Češi během mistrovství světa ve fotbale prosázeli už přes dvě miliardy

Mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru (ilustrační foto)
ČTK
 ČTK

O fotbalové mistrovství světa v Kataru je u sázkařů velký zájem a během základních skupin, které dnes končí, přesáhly sázky dvě miliardy korun. Někteří sázející si přišli i na více než dvoumiliónové výhry. Vyplývá to z informací sázkových kanceláří.

Reklama

Sázkaře nepotěšily prohry favoritů

Sázková kancelář Tipsport již překonala rekord náběrů z mistrovství světa v roce 2018 a celkem přijala sázky za 1,123 miliardy korun. U Fortuny vklady atakují jako při MS před čtyřmi lety hranici jedné miliardy korun, Chance je eviduje ve výši 226 milionů korun.

Nyní následují vyřazovací boje a dá se očekávat, že sázky na fotbalové mistrovství světa by mohly v Česku překonat rekordních 2,5 miliardy korun z před čtyř let. Letošní mistrovství s jistotou bude mezi sázkaři nejpopulárnější turnajem vůbec, řekl mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Sázkaře během letošního šampionátu už několikrát nepotěšily prohry favoritů. Tratili především na nečekané výhře Saudské Arábie nad Argentinou a dvakrát se nečekaně prosadilo Japonsko. Nejdříve zdolalo Německo a ve čtvrtek i Španělsko, na jehož vítězství šlo u Tipsportu 94 procent sázek, celkem přes 16 milionů korun. „Myslím, že zápasy Japonska sázkaři vyškrtnou z oblasti svého zájmu, jejich samurajský styl favoritům evidentně nesvědčí,“ uvedl Michal Peterka za Tipsport.

Také Hamad International Airport v Dauhá připomíná probíhající fotbalový šampionát v Kataru.

Uhlíkově neutrální šampionát v Kataru? Nesmysl, tvrdí experti

Pořadatelé nejdražšího fotbalového mistrovství světa v historii v Kataru před začátkem turnaje slíbili, že uspořádají první uhlíkově neutrální šampionát. Experti to však zpochybňují, zejména kvůli stovkám spojů letecké kyvadlové dopravy denně mezi Dauhá a okolními městy dopravující fanoušky na utkání a zpět. Důvodem je obrovský nedostatek ubytování pro fanoušky z celého světa v hlavním městě Kataru, kteří tak v řadě případů zvolili nocleh v Dubaji či Rijádu a letecký „shuttle“ na zápasy, napsal server BBC.

Přečíst článek

Na výhrách outsiderů ale někteří i vydělali. Úspěch Saúdské Arábie nad Argentinou jednomu přinesl 1,69 milionu korun. Na výhře Japonska nad Španělskem v kurzu 8,6:1 další sázkař při vkladu 252 tisíc korun získal u Fortuny 2,169 200 korun. Jinému vyšel odhad, že Japonsko po poločasu zápas otočí a při vkladu 80 tisíc korun a kursu 34:1 zaznamenal výhru 2,72 milionu korun.

Radost saúdskoarabských fanoušků po výhře jejich týmu nad favorizovanou Argentinou na MS v Kataru 22. listopadu 2022.

Muslimský Katar je na pořádání mistrovství dobrý až dost. Civilizovanější než řada jiných, píše vlivný magazín

Na obranu pořádání mistrovství světa ve fotbale v bohaté islámské zemi Perského zálivu vystoupil prestižní magazín The Economist. Pokud nechcete střídat klání po Norsku, Švédsku a Finsku, musíte vždycky zatnout zuby, píše.

Přečíst článek

Zatímco Katar se potýká s obrovským kulturním střetem a logistikou akce, Dubaj (na snímku), relativně liberálnější městský stát, je zaplaven příznivci, kteří chtějí mít snadný přístup k pivu, levnějšímu ubytování a prostředí zvyklému na západní cestovní ruch více než muslimské Dauhá.

A vítězem fotbalového mistrovství světa v Kataru se stává... Dubaj

Konzervativní muslimský Katar si od fotbalového mistrovství světa slibuje vyšší prestiž, příliv turistů a peněz. Vítězem turnaje – alespoň co se týče zájmu turistů – je však nedaleká Dubaj ve Spojených arabských emirátech. Město i díky každodenní letecké kyvadlové dopravě přitahuje fotbalové fanoušky díky volnějším pravidlům pití alkoholu, levnějšímu a dostupnějšímu ubytování a mírnějšímu přístupu k menšinám, zatímco Katar je pro mimořádně tvrdý postup vůči homosexuálům terčem kritiky, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Tipsport Malta Cup 2023, finálové utkání Sandhausen - WSG Tirol

Zimní pohár se nám vyplatí, přitáhne to lidi k fotbalu v mrtvé sezóně, říká Sochor z Tipsportu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme