Reklama

Bitva o českého diváka vrcholí. Disney+ nabídne stovky filmů a seriálů

Bitva o českého diváka vrcholí. Disney+ nabídne stovky filmů a seriálů
Obi-Wan Kenobi / užito se svolením
Stanislav Šulc

Disney+ nabídne již od 14. června stovky filmů a seriálů v češtině či s titulky včetně kompletních Hvězdných válek či legendární Sněhurky a sedmi trpaslíků. Největší studio světa zároveň chystá masivní produkce mimo USA. Na česká díla z produkce Walta Disneyho si však zatím počkáme, prozradilo studio exkluzivně serveru newstream.cz. 

Reklama

Již za týden se českým a slovenským divákům otevře celý svět Walta Disneyho. Dva roky po oficiálním startu a několika odkladech způsobených zejména pandemií se v zemích střední a východní Evropy objeví streamovací služba Disney+.  

„Hned při spuštění nabídne zhruba 800 filmů a 900 seriálů z produkce studií Walt Disney, 21st Century Fox či dokumenty National Geographic. Divákům v České republice se tak na jednom místě vůbec poprvé naskytne možnost sledovat všechny filmy a série ze světa Hvězdných válek, komplet nabídku komiksového studia Marvel nebo nedávný hit Encanto,“ prozradil Kakhaber Abashidze, senior Vice President a Country Manager společnosti The Walt Disney Company pro region střední a východní Evropy.

„Samozřejmě vše bude plně lokalizováno do místních jazyků formou dabingu či titulků. Velkou pozornost jsme věnovali také lokalizaci samotné aplikace, která bude dostupná na telefonech, tabletech, počítačích, Apple TV či v chytrých televizích,“ dodal Abashidze. 

Hity z kin i původní obsah 

Na Disney+ se vedle Hvězdných válek a Marvelovek objeví také kompletní katalog animovaných filmů pro děti studia Walt Disney, a to včetně legendární Sněhurky a sedmi trpaslíků z roku 1937, která je jinak dostupná jen na starších DVD a Blu-ray discích. Dále se diváci mohou těšit na snímky studia Pixar, které zakládal Steve Jobs, nebo na kompletní seriály 20th Century Fox včetně Simpsonových. 

The Batman

Distribuční revoluce. HBO Max uvede nového Batmana už 45 dní po filmové premiéře

Streamovací služba HBO Max přináší revoluci na televizní obrazovky. Nejnovějšího Batmana uvede už 18. dubna, 45 dní po jeho kino premiéře.

Přečíst článek

Konkurenční HBO Max, která své služby v Česku zpřístupnila letos v březnu, pak nabízí možnost sledovat velké kinohity již 45 dní po premiéře v kinech. Uvedla takto například temnou kriminálku Batman. Walt Disney nic podobného cíleně nechystá. 

„Společnost Disney bude vždy upřednostňovat flexibilitu při určování distribuce svých filmů v kinech a na Disney+. Například zatímco film Encanto měl premiéru v kinech a krátce na to se objevil na Disney+, film Proměna z dílny Disney/Pixar měl premiéru exkluzivně na Disney+ na trzích, kde již byla služba dostupná, a v kinech na trzích, kde ještě nebyla spuštěna,“ odpověděli zástupci Disneyho pro Českou republiku na dotaz newstream.cz. 

Netflix, ilustrační foto

Netflix začíná šetřit, chystá se propouštět. A možná ne jednou

Po oznámení největší světové videotéky Netflix minulý měsíc, že ​​poprvé za deset let ztratil předplatitele, streamovací společnost uvedla, že propustí asi 150 lidí v celé společnosti, především ve Spojených státech. To představuje asi dvě procenta její celkové pracovní síly. A zřejmě nezůstane jen u jedné vlny, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek

Původní české filmy? Zatím v nedohlednu 

Velkou otázkou pro nadcházející měsíce pak bude původní tvorba produkovaná v zemích mimo tradiční tvůrčí huby. Podle Kakhabera Abashidzeho Disney+ do roku 2024 chystá 60 původních filmů a seriálů natočených mimo USA. 

„V současnosti jsou již rozpracovány seriály z Francie, Nizozemska a některých skandinávských zemí,“ prozradil Abashidze. 

Původní česká tvorba však je zatím v nedohlednu. „V této chvíli jsme ve fázi budování produkčního týmu pro region CEE, uvědomujeme si sílu místního obsahu při budování naší značky a o dalších krocích budeme informovat,“ uvedli na dotaz newstream.cz o místní produkci zástupci Walta Disneyho pro ČR. 

Netflix, HBO Go, hulu, streaming

Švýcaři seberou Netflixu i Disneymu část zisku. Lex Netflix si odhlasovali v referendu

Velké streamovací společnosti budou povinně posílat 4 procenta zisku od švýcarských diváků na místní původní tvorbu. Země Evropské unie mohou podobnou dotaci využívat také díky nové směrnici o audiovizi, zatím se tak ale neděje.

Přečíst článek

Porazit Netflix 

Disney+ se podle Kakhabera Abashidzeho letos objeví postupně na 42 nových trzích zejména z regionu EMEA. Celkový počet zemí tak přesáhne stovku. Disney tím pokračuje v postupné expanzi po celém světě, která jej mám dovést k 230 až 260 milionům uživatelů do konce fiskálního roku 2024.  

V současnosti má tato stále ještě relativně mladá streamovací služba 137,7 milionu uživatelů, což z ní činí druhou největší po Netflixu. Ten přitom při posledním zveřejnění výsledků oznámil historicky první mezikvartální pokles uživatelů s predikcemi, že pokles bude pokračovat. Disney+ by se tak mohl Netflixu výrazně přiblížit, zvláště pokud Disney bude připočítávat také uživatele svých dalších streamovacích služeb Hulu a ESPN+. 

Netflix, ilustrační foto

Akcie Netflixu spadly o třetinu. Nové uživatele chce lákat na levnější předplatné s reklamou

Úbytek předplatitelů chce Netflix nahnat zavedením reklamy v levnějších verzích předplatného, píše agentura Bloomberg. Akcie streamovacího gigantu zažívají dramatický pád, odepisují více než 30 procent.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Programový ředitel České televize Milan Fridrich

Šéf programu ČT Fridrich: Docent je hit, už chystáme druhou řadu. Maďaři natočili vlastní Most

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme