Reklama

Královna Beyoncé, pokořila rekord a ovládla hudební ceny Grammy

Beyoncé přebírá cenu za nejlepší taneční/elektronické hudební album za skladbu „Renaissance“.
ČTK/AP
 ČTK

AKTUALIZOVÁNO Rekordmankou v historii hudebních cen Grammy se stala jednačtyřicetiletá zpěvačka Beyoncé, která na letošním slavnostním udílení obdržela svůj 32. zlatý gramofonek. Ikona R&B tak překonala 26 let starý rekord britského dirigenta maďarského původu George Soltiho, který jich za celou svou kariéru získal 31. Zpěvák Harry Styles zvítězil v prestižní kategorii album roku, rapperka Lizzo získala ocenění za nahrávku roku. Objevem roku je Samara Joy a cenu za skladbu roku si odnesla 73letá bluesová zpěvačka Bonnie Raittová.

Reklama

Beyoncé proměnila čtyři z devíti kategorií, ve kterých byla nominovaná, včetně ceny za nejlepší taneční/elektronické album roku za svou desku Renaissance. „Snažím se nebýt příliš emotivní. Snažím se jen přijmout tento večer,” řekla Beyoncé, zatímco její manžel, rapper Jay-Z, stál v publiku a tleskal jí. Poděkovala také své rodině a „queer komunitě za její lásku a za to, že vymyslela tento žánr”.

Danilo Turletto, Sound´s Travel & Leisure Sarl

Jak se dělá hotelový byznys v exotických zemích

Madagaskar je opravdu překrásná země a turisté ji zatím ještě příliš neobjevili. Nechceme však, aby se stala turistickým skanzenem. Jde nám především o to, abychom co nejvíce zachovali původní přírodu, rozmanitost krajiny a atmosféru ostrova. To je ta jedinečná, autentická hodnota, kterou Madagaskar má a kterou chceme zachovat a představovat i našim klientům, říká mi při dálkovém letu z Nosy Be do Prahy Danilo Turletto, Director of Sales and Marketing a partner madagaskarské turistické a investiční skupiny Sound´s Travel & Leisure Sarl Group.

Přečíst článek

Popová zpěvačka se na slavnostní udílení cen dostavila se zpožděním, moderátor galavečera Trevor Noah uvedl, že uvízla v dopravní zácpě. Když konečně dorazila, Noah jí u jejího stolu předal cenu za nejlepší R&B píseň.

Ocenění za album roku, které Beyoncé nikdy nezískala, nakonec připadlo do rukou Harryho Stylese za desku Harry’s House. „Každý umělec v této kategorii mě velmi inspiroval,” řekl překvapený Styles při přebírání ceny. Spolu s ním byla nominována také alba zpěvačky a skladatelky Adele, veteránů disco éry skupiny ABBA, Lizzo nebo portorického rappera Bad Bunnyho, připomíná AP.

Nevím, co říct

Zpěvačka Lizzo ale získala cenu za nahrávku roku za svůj singl About Damn Time. Prestižní ocenění za píseň roku získala písničkářka Bonnie Raittová, která neskrývala svůj šok. „Jsem tak překvapená. Nevím, co na to říct,” řekla Raittová a dodala, že její píseň Just Like That se zabývá dárcovstvím orgánů.

Inflační mor by měla ČNB vymýtit dalším zvýšením úroků, míní bývalý viceguvernér Hampl

Česká ekonomika by se měla co nejdříve navrátit k cenové stabilitě, řekl v Otázkách Václava Moravce v České televizi předseda Národní rozpočtové rady Mojmír Hampl. Nesouhlasí proto se snahou České národní banky (ČNB) zanechat úrokovou sazbu na současných sedmi procentech, měla by ji zvýšit, doplnil. Podle Jana Švejnara, ředitele Institutu pro demokracii a ekonomickou analýzu, je česká ekonomika ve výjimečné situaci, když prochází recesí, ale zároveň má vysokou jádrovou inflaci.

Přečíst článek

Objevem roku se stala americká jazzová zpěvačka Samara Joy, která porazila takové interprety jako je skupina Wet Led, latinskoamerická zpěvačka Anitta a vítěz loňské soutěže Eurovize Maneskin. Newyorčanka se při přebírání ceny rozplakala a poznamenala, že ji doprovázel její malý bratr.

Slavnostní předávání svým energickým vystoupením zahájil Bad Bunny, který podle agentury AP strhl mnoho diváků, včetně zpěvačky Taylor Swiftové, která tančila u svého stolu. Swiftová se svojí písní All Too Well, která je verzí jejího singlu z roku 2012, krátce poté obdržela cenu za nejlepší hudební video roku.

Jiří Tyleček, analytik XTB

Analytik Tyleček: Na světových trzích výrazně klesly ceny energií

V lednu na světových burzách výrazně klesly ceny energií. Naopak zdražilo zlato, měď či hliník. Obecně komodity stagnovaly, komoditní index Bloombergu se snížil o 0,5 procenta do blízkosti nejnižších úrovní od počátku války na Ukrajině, řekl analytik investiční společnosti XTB Jiří Tyleček.

Přečíst článek

Kendrick Lamar získal pošesté v kariéře trofej za nejlepší rapový výkon za skladbu The Heart Part 5 a vyhrál také cenu za nejlepší rapové album za svou desku Mr. Morales & The Big Steppers.

Americká herečka Viola Davisová po vítězství v kategorii nejlepší audiokniha či vyprávění vstoupila do elitního klubu zvaného EGOT, tedy osobností, které mají cenu Emmy, Grammy, Oscar a Tony.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Hudební legenda i výnosný byznys. The Rolling Stones vydávají nové album

Přečíst článek
Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 6. května v Nashvillu.

Koncerty Taylor Swift vyvolaly oživení americké ekonomiky, v Seattlu i zemětřesení

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme