Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Realitní Club: Co se staví a chystá?

Realitní Club

Výstavba, development, architektura a urbanismus, interiéry, financování

Realitní Club je multiplatformní projekt věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Bude mít tři základní části. Webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. 

Jako první odstartuje speciální stránka Realitního Clubu na newstream.cz. Speciál bude rozdělen do čtyř kategorií, které se budou deep dive způsobem věnovat klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech. 
  • Komerční reality: kanceláře, coworking.  
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky. 
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě. 

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Stavba Dvoreckého mostu

OBRAZEM: Jak se staví nový most v Praze? Je to komplikovaná stavba, tvrdí jeho stavbyvedoucí

Stavba Dvoreckého mostu, který vzniká mezi Prahou 4 a 5, je komplikovaná z konstrukčního hlediska i geologickými podmínkami, uvedl to stavbyvedoucí Petr Koukolík z firmy Metrostav, která ve sdružení s firmami Strabag a Firesta Fisher pro hlavní město most staví.

Přečíst článek
Jakub Střeštík

Někdo na náš byznys kouká skrz prsty, ale jsme seriózní, říká obchodník s nemovitostními podíly Střeštík

Přečíst článek
Stavba tramvajové trati na Václavském náměstí začne o letních prázdninách

Stavba tramvajové trati na Václavském náměstí začne o letních prázdninách

Výstavba nové tramvajové trati v horní polovině pražského Václavského náměstí začne letos 29. června a potrvá tři roky. Tramvaje přes náměstí mezi Vodičkovou a Jindřišskou ulicí nepojedou od tohoto data až do 30. září, tedy tři měsíce. Náklady na vybudování trati od Národního muzea doprostřed náměstí vyjdou na 1,24 miliardy korun.

Přečíst článek

Byt na investici. Nejvíc se vyplácí koupě těch nejmenších v centru Prahy

Jaké byty a kde se nejlépe pronajímají? A o kolik v průměru zdražilo nájemné? Odpovědi přináší čerstvá data realitního portálu Sreality.cz.

Přečíst článek
Zleva Radek Hladký Roman Latuske a moderátoři Newstream.cz

Investiční skupina ZDR vstoupí na slovinský trh. Už brzy

Skupina ZDR Investments obhospodařuje 64 nemovitostí v pěti zemích. A aktuálně se připravuje na vstup do Slovinska. Akvizice ve Slovinsku je na spadnutí, uvedli zástupci investičky, kteří byli hosty podcastu Realitní Club.

Přečíst článek
Retail park Topoľčany

Investice do retail parků a diskontu se osvědčila. Přinese i devět procent ročně

Skupina tuzemských nemovitostních fondů ZDR Investments vsadila před šesti lety na menší retail parky a strategie se vyplatila. Investorům nabízí až devíti procentní zhodnocení.

Přečíst článek
ilustrační foto

Trh se otáčí. Průměrné nájemné v Česku se v prvním kvartálu zvýšilo o tři procenta

V letošním prvním čtvrtletí se zvýšilo nájemné ve starších bytech větších českých měst meziročně o tři procenta. Nejvíce oblíbené byty o dispozici 2+kk si tak je možné v průměru pronajmout za 16.737 korun měsíčně. Změny v nájemném se ale liší podle dispozic a lokalit, ve kterých se byty nachází. Nejvýznamněji nájemné rostlo u menších bytů 1+kk, 1+1 a 2+kk. Vyplývá to z analýzy portálu UlovDomov.cz.

Přečíst článek
Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Prodej obchoďáku i Vítkův byznys. Objem investic do komerčních nemovitostí výrazně narostl

V prvním čtvrtletí 2024 dosáhl objem investic do komerčních nemovitostí, tedy staveb určených k podnikání, v ČR téměř 14 miliard korun (550 milionů eur). To je o 254 procent více než v posledním čtvrtletí loňského roku.

Přečíst článek
Takto dopadla rekonstrukce bytu v centru Prahy.

Nájem, nebo hypotéka? Co je výhodnější? Záleží, jestli žijete v Ostravě či Praze

Při rozhodování mezi nájemním bydlením a pořízením vlastní nemovitosti na hypotéku většina lidí srovnává výši tržního nájemného s měsíční splátkou hypotéky. Která z částek je aktuálně vyšší? Ve spolupráci se společností hyponamíru.cz jsme to spočítali za vás. A odpověď se liší pro Prahu, Brno i Ostravu.

Přečíst článek
Změny ve státní podpoře stavebního spoření

Časy extra levných hypoték už byly. Trh s bydlením přesto ožívá

Banky a stavební spořitelny v ČR poskytly v březnu hypoteční úvěry za 18 miliard korun, což je proti únoru růst o 15 procent a proti loňskému březnu růst o polovinu. Úrokové sazby nových úvěrů zrychlily pokles na 5,19 procenta z únorových 5,36 procenta. Je to nejnižší hodnota od června 2022. Vyplývá to ze statistik České bankovní asociace Hypomonitor. Data dodávají všechny banky a stavební spořitelny poskytující hypotéky na českém trhu.

Přečíst článek
OC Westfield Černý Most

Více obchodů i kinosálů. Obchodní centrum Černý Most se rozroste a bude to stát balík

Obchodní centrum Černý Most v Praze se rozšíří o 20 obchodů, 22 restaurací a tři kinosály. Do přestavby, jejíž první fáze by měla být dokončena na podzim 2025, majitel Unibail-Rodamco-Westfield (URW) investuje zhruba 1,8 miliardy korun (70 milionů eur).

Přečíst článek
Realitní magnátka Truong My Lan

Rozsudek za obří podvod. Vietnamská realitní magnátka dostala trest smrti

K trestu smrti byla ve Vietnamu odsouzena realitní magnátka Truong My Lan za podíl na bankovním podvodu ve výši 12,46 miliardy dolarů (295 miliard korun). Informovala o tom agentura Reuters, pode níž se jednalo o největší finanční podvod v dějinách země.

Přečíst článek
Reklama

News box

Neznámý člověk se dnes podle televize CNN 🔥 zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem, který je obžalovaný ze zfalšování finančních záznamů v souvislosti s platbou pornoherečce před volbami roku 2016. Informace o muži v plamenech byla zveřejněna téměř ve stejnou chvíli, kdy byl dokončen výběr 12členné poroty a šesti náhradníků.
Julija Navalná, vdova po ruském opozičním předákovi Alexeji Navalném, dnes dostala 🏅 Cenu za svobodu médií. Převzala ji v Bavorsku na Summitu Ludwiga Erharda, vrcholném setkání německých politiků a zástupců hospodářství, které je pojmenované po bývalém německém spolkovém kancléři a ekonomovi. 
Pražská burza dnes zakončila téměř beze změny, index PX 📈 stoupl o 0,02 procenta na 1550,61 bodu. Proti poklesu akcií Komerční banky a energetické společnosti ČEZ působil růst cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru stagnovala.
Arménie souhlasila s tím, že vrátí Ázerbájdžánu 4️⃣ strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let, oznámilo dnes podle agentury Reuters ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie přitom počítá s tím, že po předání čtyř obcí klesne bezpečnostní riziko v oblasti, uvedl úřad arménského premiéra podle agentury TASS.
Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů 🚀 protivzdušné obrany Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO - Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme